2015. augusztus 19., szerda

A Rántotta Probléma


"Hány rántás van egy rántottában", teszem fel a kérdést, és kérem a kedves olvasókat, segítsenek a rántások számának meghatározásában.

Most kérdezhetné az olvasó: "Mégis hány rántás lehet egy rántottában? Ahány tojás!” vágják rá sokan, de ez nem teljesen így van. 



Kezdjük a tojással!

Egy tojásnak végtelen számú variációja van, hiába tűnik szinte tökéletesen egyformának mindegyik, mégsem azok. Felületi, illetve belsőségbeni különbségek vannak, mint például a tojásfehérjének és sárgájának aránya, más néven a csibe esszencia aránya. Még ott van a tojás külső mintázata, mikroszkópos vizsgálatok kimutatták, hogy mindegyik tojásnak különbözőféleképpen kapcsolódik össze a héját alkotó mész, így adva minden tojásnak teljesen egyedi mintázatot.



Térjünk a rántottára.

A rántotta lényege, a csibe esszencia megfelelő összekeverése, más szóval összerántása. Ez egy igen jellegzetes ősi mozdulat, a neve is innen ered, mivel a kezünkkel, benne valamiféle célszerszámmal, egy jellegzetes rántó mozdulatot ismételünk míg nem a csibe esszencia sárgája és fehérje teljesen homogén nem lesz. Egy rántotta akár állhat végtelen számú tojásból, és egy tojásnak is végtelen számú variációja van, így hát: végtelen x végtelen = végtelen² 


Az emberi tényező.

A kiszámítás eleddig legnagyobb hátráltatója, mivel még napjainkban sem képesek pontosan meghatározni az emberi tényező matematika állandóját. Sokan próbálkoztak mindenféle módszerrel, talán legközelebb a Kvana-Faschomfort-féle számításmódszer (részletek lentebb) áll az igazsághoz, de az sem tökéletes. Voltak próbálkozások géppel való rántással, de egyöntetűen kijelenthető; a gép által készített rántotta minden eseteben mesterkélt és természetellenes lett, így a gépi állandóval nem lehet leírni a rántások számát.


Egy kis történelmi áttekintés.

Egyes görög gondolkodók szerint a rántotta rántása tökéletesen leírja a világunk születését. Úgy vélekedtek, ha meg tudjuk határozni a számukat, akkor megtudjuk a világunk működésének elvét. 

 A történelem során később több vallási felekezet is, köztük a Beboshomtisták és a Shambatosok úgy gondolták, ha megoldják a rántások számának problémáját, és megtudják, hogy mennyi egy rántotta rántásának száma, akkor meghallják Isten szavát. 

Jóval később volt egy furcsa háború melyből a második nagyobb volt, és a nácik robbantották ki. Na szóval akkoriban is folytak kutatások a probléma megoldására, és ebben a nácik vezető szerepet töltöttek be. Sajnos ez az emberiség történelmének egyik legsötétebb, és szégyenteljesebb évei voltak, akkoriban mindent meglehetett tenni. A nácik teljesen más oldalról közelítették meg a problémát. Ők úgy gondolták, ha folyamatosan több emberrel is rántottát csináltatnak, és egy, addig a szobában nem tartózkodó személy megbecsüli a rántások számát. egy idő után valaki rá fog jönni a megoldásra. A véletlen eltalálásokon kívül soha senkinek nem sikerült sikeresen, és pontosan meghatározni a rántási számot. Ezt soha nem hagyták megtorlás nélkül, általában csak sima mezei kínzással próbálták hatékonyabbá tenni a teszt alanyait, de ha véletlenül el is találta valamelyik, akkor még szörnyűbb kínvallatásnak vetették alá, mivel tudni akarták a megoldást, még ha csak véletlenül is találta el. Ezekben a kísérletekében nagyon sokan meghaltak. De egy dologra megkapták a választ, még pedig, hogy hány rántotta elkészítését bír ki egy átlagos ember. 

Valamikor a hetvenes évek közepén pár fiatal brit Faschomforti egyetemistának, és egy Dél Mahazoniai tudósnak, név szerint Kvana Schoromnak köszönhetően több évnyi kutatás után sikerült megközelíteni határozatlansági rántási elv, illetve negatív kvantumpárok bevonásával, hogy a nulla és a végtelen közé tehető egy rántotta rántásainak száma. Később persze belátták, van még mit finomítani az elméletükön, de mivel azóta még megközelítőleg se készült hasonlóan pontos matematikai módszer, így ezt használjuk napjainkban is.

Összegzés

Bárki aki megpróbálja, mind matematikailag, mind kísérletek segítségével megoldani a problémát, óva kell intenem, én is ebbe a hibába estem, és már gyűlölöm a rántottát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése